Etusivu   |   Pelisuunnittelun sanasto   |   Materiaalit
Tony Manninen:
Pelisuunnittelijan käsikirja - ideasta eteenpäin

Kustannus Oy Rajalla
ISBN 978-952-5271-68-3

Millaista on olla pelisuunnittelija? Onko pelisuunnittelijan työ pelkkää ideointia? Miksi pelisuunnittelija tarvitsee hyvän tiimin tuekseen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen Pelisuunnittelijan käsikirjasta. Pelisuunnittelu on mielenkiintoinen ja haastava tehtävä, jossa luovuus ja järjestelmällisyys yhdistyvät. Pelin suunnitteleminen on parhaimmillaan ideointia ruokkivaa tiimityötä ja jatkuvaa uuden oppimista. Pelisuunnittelija on tärkeä osa peliä kehittävää tiimiä, joten erilaisten näkökulmien yhdistäminen ja monialaisen osaamisen hyödyntäminen vaativat pelisuunnittelijalta erinomaisia vuorovaikutustaitoja. Tie pelisuunnittelijan uralla saattaa olla mutkainen, mutta hyvässä porukassa ja rakentavassa ilmapiirissä pelisuunnittelijalla on todellinen mahdollisuus toteuttaa unelmia.

Pelisuunnittelijan käsikirjan tekijänä on pelitohtori ja LudoCraft Oy:n toimitusjohtaja Tony Manninen, oululainen pelien kehittäjä, tutkija, opettaja ja nykyään myös yrittäjä, joka tunnetaan ennen muuta Oulun yliopiston pelitutkimusyksikön visionäärisenä luotsaajana. Mannisen tiimi on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja peleillään.

Pelisuunnittelijan käsikirja on ensimmäinen osa pelisuunnittelua ja -tuotantoa käsittelevästä sarjasta, joka tarjoaa perustietoa ja käytännön välineitä peleistä ja pelien tekemisestä kiinnostuneille. Tässä kirjassa keskitytään peli-idean kehittämiseen, pelisuunnitteluun ja suunnitelmadokumenttien valmisteluun osana suunnittelutyötä. Painopiste on kehitettävän pelin lähtökohtien ja taustojen jalostamisessa sellaiseen muotoon, joka antaa paremmat valmiudet pelin varsinaiseen toteuttamiseen.

Kirja on tarkoitettu aloitteleville pelisuunnittelijoille ja pelisuunnittelijan työstä kiinnostuneille. Se antaa valmiudet pelisuunnittelun alkuvaiheiden hahmottamiseen ja tarjoaa yleistietoa pelialasta pelisuunnittelijan näkövinkkelistä tarkasteltuna. Tällaisenaan kirja soveltuu sekä itseopiskelun tueksi että työvälineeksi pelejä käsitteleville kursseille.Pelien tekeminen ja pelaaminen ovat kiehtova maailma. Pelisuunnittelijan käsikirja on johdatus tämän maailman syvempään ymmärtämiseen.

Jos olet kiinnostunut tilaamaan kirjan, ota yhteyttä sähköpostitse niin sovitaan järjestelyistä.

Kirjan hinnat:
32 € postitettuna Suomeen
99 € kirjailijan nimikirjoituksella, kotiin kuljetettuna Oulun alueella

Yhteyshenkilö Pekka Salonpää (pekka.salonpaa (at) ludocraft.com)
Ilmoita haluamasi kappalemäärä ja toimitusosoite. Lasku tulee kirjan mukana.

(Book only available in Finnish.)

      LudoCraft.com